s.v. Harenkarspel-WH’76 2-Caissa 6

Afgelopen vrijdag moesten we de laatste uitwedstrijd spelen tegen het puntloos s.v. Harenkarspel-WH’76 2

Jan Smink speelt graag met wit dus die zit op bord 1 en won vrij makkelijk. Hij had op de b,c lijn 2 pionnen die helemaal naar voren konden oprukken om te promoveren, wat is het schaken dan easy.

Willem speelt graag zwart en dus op bord 2 en won ook vrij makkelijk omdat de tegenstander i.p.v. van zijn paarden onderling te dekken, zijn 2 paarden nu liet dekken door 1 pion. Dat was dus 0-2.

Kees Overboom op bord 3 had vrij snel een stuk winst, maar toen we 5 minuten later keken was dat voordeel geheel weg.

En zo moest Kees opgeven, 1-2 nu. s.v. Harenkarspel-WH’76 2 was nu dicht bij het 1e punt!!! Omdat Anton Hommes op bord 4 zijn dame had verspeeld, zat er alleen nog een remise misschien in. Zijn tegenstander had ook nog eens een vooruit geschoven pion, daar achter had Anton zijn toren geplaatst. I.P.V. zijn pion te ondersteunen met een andere pion koos zijn tegenstander voor een andere aanval.

Als reactie daarop(ik zei nog tegen Jan Smink als hij maar niet die toren weghaalt) plaatste Anton zijn toren op een ander vak!!!

Ik schrok, zijn tegenstander schoof direct zijn pion door en was nog 1 plek van promoveren. Over en uit dacht ik, maar wat bleek Anton kon gewoon de pion slaan!!! en deed dat ook. De tegenstander sloeg direct met zijn dame de toren van het bord. Maar wat een hoop mensen niet zagen zag Anton wel (hij had zijn goede bril op) . De dame was nu van de achterlijn af en zodoende kon hij met zijn 2e toren op de achterlijn schaak geven, maar het was mat!!! want hij had nog een loper die de H-lijn blokkeerde. Hulde hier voor Anton omdat hij hier goed had over nagedacht, en zodoende het 3 Caissa punt scoorde. Dus geen 2-2 voor s.v. Harenkarspel-WH’76 2.

Maar een zege voor Caissa 1-3. en het bezit van de gedeelde 2e plaats. Als we de laatste wedstrijd thuis met 4-0 winnen zijn we gewoon in deze sterke poule 2e, een super prestatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *