Open Hoorns 2011

Afgelopen dinsdag was het weer zover het open-Hoorns schaaktoernooi begon weer. Toen ik klaar was met mijn partij, ging ik even kijken bij de winnaar van verleden jaar Tom Balla.
Hij speelde tegen Bert spil, toen Tom even flink moest nadenken liep Bert zoals gewoonlijk druk in de rondte.Ik sprak Bert aan met de vraag zit er een verassing in Bert antwoordde, nee zeker niet. Ik sta ook al een pion achter. Op dat moment had Tom zijn zet gedaan, Bert spoedde naar de tafel zoals hij dat alleen kan. Wat bleek Tom had een opmerkelijke zet gedaan, waardoor zijn dame in gevaar was. Dat had ik gezien, Willem rating 1400.

Tom moest daarvoor wel een pion slaan, en wat gebeurde er Tom sloeg waardoor zijn dame met koning op 1 lijn kwam, Bert wist niet wat er gebeurde, hij plaatste vliegensvlug zijn loper op die lijn gedekt door een toren. Schaak dus, en verlies van dame voor Tom. Nou moe dacht ik, ik vroeg 2 zetten terug aan Bert, zit er een verrassing in!!! Nee, zei hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *