NHSB PK voor jeugd (2)

Zondag 19 februari was de tweede en laatste dag van het persoonlijk kampioenschap van de NHSB voor de jeugd in de categorieën A t/m D. Vanuit Caïssa vijf deelnemers die in de Pelikaan in Krommenie streden om de titels en tickets voor het NK.

De D-categorie kende een spannend verloop. De drie spelers van Caïssa deden het ook zeker niet slecht. Wim-Jan Visser had een prima eerste dag met 3 uit 5 en deed het op de tweede dag ook erg goed, hij behaalde nog 2,5 uit 4 en bracht daarmee zijn totaalscore op 5,5 uit 9. Die 5,5 betekende een mooie gedeelde 5e plaats. Op weerstandspunten was dat helaas net geen prijs maar wel een goed toernooi voor hem. Dennis Manshanden  herpakte zich op de tweede dag  helemaal en behaalde bijna een 100% score met 3,5 uit 4.Opgeteld komt Dennis net als Wim-Jan op een mooie plusscore terecht: 5 uit 9 wat een gedeelde 9e plaats betekende. Martijn de Wit had een sterke tweede dag een behaalde keurig 2,5 punten waarmee hij op 3,5 uit 9 kwam en gedeeld 22e werd. Vlad Omata (ChessCool), leider na de eerste dag met 5 uit 5 zag op de laatste dag Jakob Kaiser(HWP Haarlem) langzij komen en werd tweede(7,5 uit 9), Jakob werd kampioen met 8 uit 9. Joey Bekkink werd keurig derde in deze categorie met 7 uit 9.

Carlos Etty vertegenwoordigde Caïssa in de C-categorie. Hij speelde een aardig toernooi en voegde op de laatste dag nog een puntje toe aan zijn totaal en kwam uit op 2,5 uit 7 met een gedeeld 19e plaats. Rowan Louter kende een super dag een scoorde een 100& score wat hem bracht op 4 uit 7 en een gedeeld 8e plaats. Kampioene in deze groep werd Timardi Verhoeff (Oppositie) met 5,5 uit 7 doordat ze meer weerstandspunten had dan Sjoerd Haver en Timothy Blees.

In de B-categorie deed Robbert van Dijkhuizen mee. Na een pittige eerste dag met 1 punt had hij op de tweede dag wat pech en bleef steken op een half puntje: 1,5 uit 6 met een 9e plaats. Sereyo Bekkink kwam op de laatste dag niet verder dan een vierde plaats door een totaalscore van 3,5 uit 6 te halen. Bas en Daan Haver zijn in deze groep overtuigend 1e geworden, doordat ze tegen elkaar remise speelde en de rest van hun partijen wonnen mogen de twee broers samen uitmaken in een barrage wie zich kampioen van Noord-Holland van 2012 mag noemen.

De A-categorie waarbij geen Caïssa deelnemers waren eindigde ook twee spelers op een gedeeld eerste plaats. Ilias van der Lende en Arnoud Hendrikse mogen ook samen uitmaken in een barrage wie er kampioen wordt.

Al met al redelijk tot goede resultaten van de Caïssa spelers op het NHSB PK.

IMAG0027

Dennis, Martijn, Wim-Jan en Robbert in Krommenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *