NHSB PK voor jeugd (1)

Vandaag(zaterdag) was de eerste dag van het persoonlijk kampioenschap van de NHSB voor de jeugd in de categorieën A t/m D. Het kampioenschap wat morgen verder gaat wordt afgewerkt in de Pelikaan in Krommenie waar gestreden wordt voor de titels en tickets voor het NK. Hier alvast een tussenstand na één dag hoe de Caïssianen ervoor staan.

In de D-categorie doen vanuit West-Friesland drie spelers van Caïssa mee. Wim-Jan Visser doet het van de drie het beste en behaalde knap 3 punten uit de tot nu toe gespeelde 5 partijen en doet goed mee in de subtop. Dennis Manshanden valt een kleine beetje tegen, de hoge verwachtingen die hij schepte door met 7 uit 7 de West-Friese titel binnen te halen kon hij nog niet zo goed waarmaken, maargoed voor een eerste PK doet hij het toch niet slecht met 1,5 uit 5. Martijn de Wit, die eigenlijk door zijn vierde plaats op het West-Fries geen ticket voor dit toernooi verdiende mocht de plaats innemen van de afwezige Pieter Bijl en staat nu op een respectabele 1 uit 5. Vanuit West-Friesland doet ook Joey Bekkink(de Eenhoorn) mee, als ratingfavoriet in deze groep doet hij het prima en gaat met 4 uit 5 morgen meestrijden om de titel en uiteraard de plaatsen voor het NK.

Carlos Etty is de enige van Caïssa die meedoet in de C-groep. Hij houdt zich prima staande en staat op dit moment in de middenmoot met een keurige 1,5 uit 4. Vanuit West-Friesland doet ook Rowan Louter(Aartswoud) mee, ook hij staat net als Carlos keurig in de middenmoot.

In de B-categorie doet vanuit Caïssa alleen Robbert van Dijkhuizen mee, in het redelijk sterke deelnemersveld staat hij nu op 1 uit 3. In ronde 1 verloren van een van de favorieten, in ronde 2 kwam er goed herstel met een punt en in de laatste ronde na een prima partij kon hij het toreneindspel met een pion minder net niet houden na een lange strijd. Ook Sereyo Bekkink(de Eenhoorn) doet in deze groep mee. De C-kampioen van vorig jaar doet net als Joey goed mee om de prijzen en staat na een dag op 2 uit 3. In de A categorie zijn geen deelnemers  van Caissa en uit West-Friesland.

Morgen(zondag) staan de laatste ronde op het programma, in de D-groep de laatste vier ronden en in de C-groep de laatste drie. In de A en B categorie staan net als vandaag weer drie ronden op het programma.

-Wordt vervolgd-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *