Fusie een feit. Nu de naam nog.

De algemene ledenvergadering heeft op 10 april ingestemd met een fusie tussen Caïssa en de Eenhoorn op 1 juli 2012. Ook de concept statuten zijn aanvaard met kleine wijzigingen. De naam van de fusievereniging moet nog bepaald worden.

Voor de bepaling van de naam zijn zo’n 35 voorstellen ingediend. In principe zijn al deze namen te kiezen. Sommige namen lijken erg op elkaar en zullen “gegroepeerd” worden voor de verkiezing. Bijvoorbeeld de namen “Caissa-Eenhoorn” en “Caïssa-d’Eenhoorn”. Men kan alleen kiezen op deze naamgroep. Daarbij dient men dan aan te geven welke variant de voorkeur geniet. Als de naamgroep de meeste stemmen vergaard dan wordt de variant gekozen die daarbinnen de meeste stemmen vergaart.

 

De stemming zal in twee stappen verlopen. In de eerste ronde worden alle namen (of naamgroepen) ter stemming aangeboden. Iedereen zal in de gelegenheid worden gesteld om schriftelijk (op papier of per mail) een stem uit te brengen. Een stem houdt hierbij in dat men 3 punten moet geven aan de favoriete naam, 2 punten op de op een na favoriet en 1 punt op de nummer drie.

Deze stemmen worden geteld, en de vijf namen die de meeste punten vergaren gaan door naar de tweede stemronde. In deze stemronde worden de leden andermaal gevraagd 3, 2 en 1 punt uit te delen. De naam die nu de meeste punten vergaart is de naam van de fusieclub. Als de hoogsteindige naam een naamgroep is wordt dus de populairste variant de naam van de fusieclub.

De volgende namen zijn voorgesteld.

Kandidaat Toelichting
Caïssa
Caïssa d’Eenhoorn
Caïssa|Eenhoorn
Caïssa-Eenhoorn
Caissa1Hoorn
Vier varianten.
Caïssa|Eenhoorn met een recht opstaand streepje tussen beide namen
CDE CDE staat voor: Caïssa De Eenhoorn
CHESS CHESS staat voor Cäissa Hoorn Eenhoorn Samen Sterk
Coenstad  
Dimitri Vernoemd naar de eerste Hoornse, met de nadruk op Hoornse, schaakgrootmeester
Donner  
De Doorbraak schaakterm, als topvereniging doorgebroken naar de landelijke competitie en sterke jeugd
De Dubbelhoorn  
HAZ HAZ staat voor: Hoorn Aan Zet
De HoofdToren met logo van Hoornse Hoofdtoren
Hoornduet  
Hoo-Renaissance  
Hoornse Combinatie  
Het Hoornse Loperpaar  
Hoornse Schaakbroeders  
De Hoornse Toorn  
Hoorns Schaak Genootschap Kan je afkorten als HSG
Het houten hoofd  
   
H.S.C H.S.C. staat voor: Hoornse Schaak Combinatie
H.S.V H.S.V. staat voor: Hoornse Schaak Vereniging
HSV Capablanca Oud-wereldkampioen José Raúl Capablanca stierf op zijn schaakclub tijdens het analyseren van een partij. Een andere reden is niet nodig!  
HSV Ivantsjoek Waarom noemen de club niet naar een moderne, attractieve en sympathieke speler die bovendien al meer dan twintig jaar aan de absolute top staat? Weg met alle namen die doen denken aan mythologische wezens, vernoemingen naar kampioenen uit een grijs verleden of andere wollige woordspelingen. Laten we onze club een eigentijdse naam geven, naar een eigentijdse topschaker die bij iedereen alleen maar warme gevoelens oproept.
Mat à d’Hoorn
Mat-adoré
Mat à toren
De Matadhoorn
Matterhoorn
Vijf varianten
U kwam, u zag maar gaat mat in/door Hoorn. Je kan ook een logo bedenken rondom de matador. Want naast het leveren van strijdt, is er ook veel respect voor de stier. In een logo staan de schaakgodin en de eenhoorn samen in de arena. In de uitdrukking is duidelijk dat er een strijd is geweest maar dat hij plaats heeft gemaakt voor wederzijds respect.
Mat à toren waarbij nog een schaakstuk tevoorschijn komt.
Mat-adoré uitgesproken als matadoren. Een matador is natuurlijk een strijder. Een andere betekenis is iemand met aanzien. Adoré komt uit het Latijn maar is bekend in vele talen. Je kunt het lezen als mat lief hebben.
De Matadhoorn uit te spreken als Matadoren.
Matterhoorn als verwijzing naar de Zwitserse berg maar ook de stad Hoorn en het doel van onze sport.
De IJsselmeervogels  
De SchaakHoorn  
S.V.H. S.V.H. staat voor: Schaak Vereniging Hoorn
SV Jan van Kalken  
De toorn van Hoorn
De toren van Hoorn
Twee varianten
Met toorn wordt in het algemeen wordt een verlichte, zuivere, meer liefdevolle en vooral gepassioneerde vorm van woede bedoeld. Toorn drukt op de eerste plaats altijd richting en betrokkenheid uit.
De Tweehoorn
Tweehoorn
Twee varianten
De Tweezet Twee clubs die beiden de beste zet hebben gedaan
De Vesting Schaakterm: stad en vesting
Westfriese combinatie
Westfriese schaakcombinatie
Twee varianten.

De besturen van Caïssa en de Eenhoorn roepen een ieder op om de kandidaat Caïssa niet te stemmen. Elke naam waarin de ene oude naam wel voorkomt en de andere niet is een schoffering van de andere bloedgroep en daarmee een heel slechte start van de fusie. We weigeren de naam niet als kandidaat omdat het principe “Meeste stemmen gelden” gehuldigd moet worden, en uiteindelijk de leden dienen te beslissen.

é

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *