Dimitri Reinderman even terug op Hoornse school



Verschillende jeugdspelers van Caïssa hebben zich aangemeld voor de Schaak Challenge die woensdag 14 maart plaatsheeft op de Hoornse scholengemeenschap Copernicus. Zo zijn onder anderen Carlos Etty, Dennis Manshanden, Erik Neelen, Abel Romkes en Wim-Jan Visser ’s middags actief.

 

 

 

 

In samenwerking met Slim.nl houdt de Koninklijke Nederlandse Schaakbond gedurende drie jaar (2011, 2012 en 2013) de Schaak Challenge op middelbare scholen. Doel is om bij kinderen van elf tot en met vijftien jaar het jeugdschaken en het internetschaken te promoten. Bovendien hopen de initiatiefnemers dat de scholen hun leerlingen stimuleren om lid van een schaakclub te worden.

Trekpleisters op het Copernicus zijn grootmeester Dimitri Reinderman en Martine Middelveld, tweevoudig nationaal kampioene bij de schaaksters tot 20 jaar. Zij treden op als simultaangevers. Bovendien verzorgt oud-topschaker Hans Böhm een lezing.

In Hoorn – waar Dimitri Reinderman (bij de jeugd van Caïssa begonnen) is geboren – krijgt de organisatie steun van HSV De Eenhoorn. De broers Seréyo en Joey Bekkink zijn ook van de partij. De ontvangst en opening van het evenement zijn tussen 13.00 en 13.30 uur, de prijsuitreiking is rond 17.30 uur.

Naast de activiteiten van de drie schaaktoppers zijn er een schaaktoernooi en een Playchess-workshop en wordt er aan internetschaak gedaan. Voorts leren kinderen die niet of nauwelijks hebben geschaakt, schaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *