Caïssa loot Heerhugowaard

In de eerste ronde van het NHSB-bekertoernooi heeft Caïssa Heerhugowaard geloot. Het Hoornse viertal speelt een uitwedstrijd, waardoor het aan het eerste bord wit heeft.

Aardig detail is dat de achttallen van beide clubs elkaar in de vierde ronde van de bondscompetitie treffen. Op 18 december komen de Heerhugowaarders naar denksportcentrum Brein 2000. Het is nog niet te zeggen hoe belangrijk die wedstrijd is. Na drie wedstrijden in de eerste klasse A voeren KTV en Caïssa de ranglijst aan met de maximale score. Heerhugowaard heeft twee punten minder dankzij gelijkspelen tegen Schaakgroep Koedijk en Bergen.

In de vierde ronde moet Caïssa naar Koedijk. Op 27 november zal een Hoorns zevental een 1-0 voorsprong verdedigen, omdat Peter Holscher zijn vooruitgespeelde partij heeft gewonnen. Caïssa’s concurrent KTV heeft op 29 november de uitwedstrijd tegen Heerhugowaard. Vorig seizoen won Heerhugowaard de competitiewedstrijd tegen Caïssa met het kleinst mogelijke verschil.

In het bekertoernooi zijn Heerhugowaard en Caïssa elkaar zelden tegen gekomen. De Heerhugowaarders hebben de laatste tien jaar niet de halve finale bereikt, terwijl de Hoornse ploeg enkele keren een echte cupfighter was. Vorig seizoen strandde het Heerhugowaardse viertal in de eerste en Caïssa in de tweede ronde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *