Onverwacht grote nederlaag voor Caïssa 5

Vol goede moed trokken de spelers van Caïssa 5 naar Enkhuizen voor de wedstrijd tegen KTV 3. Deze ploeg stond weliswaar bovenaan, maar had een wedstrijd meer geschaakt (de vierde klasse A telt een oneven aantal teams) en gelijkgespeeld tegen MSC 4, waar Caïssa 5 van had gewonnen. Het kan echter raar lopen, want het achttal uit Enkhuizen versloeg de nog ongeslagen Hoornse schakers met liefst 6½-1½.

Er was nog geen uur gespeeld of Frans Bouwman, toch altijd goed voor een remise, had zijn koning al omgelegd, omdat hij een toren achter kwam.

Op de club was al gebleken, dat Gerrit Pannegieter totaal uit vorm is en dat was in deze bondswedstrijd niet anders. Gerrit van der Hoff had visioenen over een ‘mat in twee’, die naar later bleek nergens op sloegen. Hij zag een aftrekschaak over het hoofd en kon direct opgeven.

Toen ook Anton Hommes en Romke Dijkstra het loodje legden, keek Caïssa 5 tegen een 5-0 achterstaand aan.

Het enige lichtpuntje was, dat de eerste drie borden (Rens van der Klei, Rob Bouwman en Cees de Boorder) overeind bleven. Weliswaar met een remise, maar toch. Tegen De Pionier hadden ze alledrie een nul moeten incasseren. Nu werd de nederlaag nog enigszins draaglijk.

KTV 3 – Caïssa 5 6½-1½:
Herman van Stralen – Rens van der Klei ½-½
Werner de Groot – Rob Bouwman ½-½
Booi Mantel – Cees de Boorder ½-½
Jack Glas – Frans Bouwman 1-0
Peter Stam – Gerrit van der Hoff 1-0
Eelie van den Bosch – Gerrit Pannegieter 1-0
Eugene Thole – Anton Hommes 1-0
Nancy Mozer – Romke Dijkstra 1-0

GERRIT VAN DER HOFF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *