Open Hoorns komt in de beslissende fase.

Voor de lijstaanvoerders komt  het er nu op aan. In de komende ronden kan een foutje beslissend zijn voor degene, die zijn naam op de wisselbeker mag laten bijschrijven.

De beide koplopers, Marco Groot en Ronald Ritsema ontmoetten elkaar In groep 1 in de vijfde ronde.  Na een partij, waarin Marco zeker niet kansloos was, zegevierde Ronald in het eindspel, en kwam daardoor alleen aan de leiding. Holger Bonte meldde zich na  zijn gemakkelijk tot stand gekomen zege op Bert Spil op de tweede plaats.  Volgende week zullen ze in een onderling gevecht uitmaken, wie met de beste papieren de slotronde ingaat.
Peter Holscher
 liet Wouter Strating kansloos en heeft, ondanks het feit, dat hij twee partijen minder heeft gespeeld nog  kansen op de eindzege. Dan zal hij in de komende ronde wel moeten winnen van Marco Groot, die ook nog niet kansloos is. De overigen zullen de eerste plaats niet meer kunnen bereiken.
Iedere speler is er nu in geslaagd om op eigen kracht punten te scoren. Hans de Vries haalde zijn eerste halfje tegen Peter van der Schee, en Gerard Groot deed hetzelfde in zijn partij met wisselende kansen tegen Gerard van der Graaf. Grappig is, dat op het moment dat de remise tot stand kwam, het computerprogramma Fritz aan Gerard Groot een voordeel gaf van meer dan 10 punten.

Groep 2:
Seréyo Bekkink, wiens prachtige prestatie tijdens het NK tot 12 jaar (tweede plaats plus een ticket voor het EK in Italië)uitgebreid werd aangehaald, staat op het punt een nieuwe topprestatie te leveren. In de vijfde ronde boekte hij zijn vijfde overwinning, ditmaal op Erik Romkes, en gaat daarmee riant aan de leiding. Bart Voorn, ook jeugdspeler, nestelde zich na een overwinning op Matthijs Grimbergen op de tweede plaats met 4 punten. Daarachter volgt een heel peloton van vijf spelers met drie punten.

Groep 3:
Jan Smink kent geen genade met zijn tegenstanders. Ook hij boekte zijn vijfde overwinning,
  Ruud Loots, nog niet zolang weer achter het bord te vinden, staat knap tweede met  4 punten, op een halfje gevolgd door Wim Prins en Jeroen Oerlemans.  Deze spelers betwisten elkaar het kampioenschap van groep 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *