Strijd om titel nog helemaal open.

Met nog één ronde te gaan is het nog lang niet duidelijk, wie de nieuwe Open Hoorns Kampioen zal worden. Er zijn nog 6 kandidaten. De beste papieren zijn nog in handen van Ronald Ritsema.

Bij winst op Frans Vlugt zal hij kampioen zijn, daar hij nu alleen aan de leiding gaat. Na zijn remise in de afgelopen ronde tegen Holger Bonte zijn er een aantal andere kanshebbers dichterbij geslopen. Holger volgt op een half punt, waar hij gezelschap heeft gekregen van Marco Groot, die heel knap en ook wel verrassend Peter Holscher versloeg. Peter is daarmee meteen uitgeschakeld voor een topklassering. Holger en Marco ontmoeten elkaar, en bij winst van één van beiden en een remise van Ronald is het nog niet duidelijk. In sommige scenario’s is het zelfs niet ondenkbaar, dat de titel gaat naar Bert Spil of Bas Dudink.

We zullen zien hoe dit gaat aflopen.

De laatste ronde was er wel een waarin behoorlijk veel werd misgegrepen. Een dame werd in cadeauverpakking bij de tegenstander bezorgd, een helpmat en nog enkele toegelaten combinaties die op de schaal van van Wijgerden op niveau (stap) 2 gezet kunnen worden. 

In groep 2 is de strijd om de eerste plaats gestreden.  Seréyo kwam ietwat fortuinlijk aan een half punt tegen Lukas Boots en doordat zijn directe concurrent Bart Voorn hetzelfde resultaat behaalde tegen Erik Romkes, gaat de eerste prijs naar Seréyo. Hij zou nog wel door Bart achterhaald kunnen worden, maar dan beslist het onderling resultaat. Matthijs Grimbergen heeft de beste papieren om de derde plaats in bezit te nemen, maar hij speelt wel tegen Seréyo.

Jan Smink heeft in groep 3 gedaan wat velen al verwachtten. Hij won ook zijn zesde partij, hoewel dat niet van een leien dakje ging. Willem van der Veen dacht dat het beter voor hem zou aflopen, maar zag een winnende voortzetting van Jan over het hoofd. Ruud Loots komt heel goed op dreef, en is tweede. De strijd om de derde plaats is open. Roy Bekkink staat er wat dat betreft het beste voor. Hij treft in de laatste  ronde Ruud Loots. Bij winst achterhaalt hij Ruud nog en pakt hij door het onderling resultaat  nog de tweede plaats.

Er valt kortom in de laatste ronde nog een heleboel strijd te verwachten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *