laatste GP

10e Grand Prix bij  HWP Haarlem

Op zaterdag 6 juni was alweer het laatste jeugd Grand Prix toernooi  van het jaar. De locatie was in Haarlem bij een makkelijk vindbare school namelijk het Mendel College.

10e Grand Prix bij  HWP Haarlem
Op zaterdag 6 juni was alweer het laatste jeugd Grand Prix toernooi  van het jaar. De locatie was in Haarlem bij een makkelijk vindbare school namelijk het Mendel College. Met een goede organisatie begon het toernooi ongeveer om 11:30 uur.  In totaal waren er 15 groepen van elk acht  spelers met een speeltijd van 15 minuten per persoon. Caïssa was met zes spelers vertegenwoordigd: Jeroen Vlaar speelde in groep 2, Rens Blom in groep 3, Robbert van Dijkhuizen en Juriaan Toning in groep 4, Carlos Etty in groep 9 en Axel Kaptijn in groep 13. Jeroen had moeilijke tegenstanders en het was zeker geen schande dat hij twee punten haalde en 7e werd.  Rens Blom speelde een aardig toernooi en eindigde met drie punten in de middenmoot. Hij had jammer genoeg last van de klok want in drie van de vier verloren partijen ging hij door de klok. Groep 4 was een spannende groep waar de verschillen zeer klein waren. Juriaan werd jammer genoeg laatste met 1,5 punt. Volgende keer beter! Ook Robbert speelde in groep 4 en die is met 4.5 punt 2e geworden. Weliswaar had de nummer 1 ook 4,5 punt maar door het onderlinge resultaat werd Robbert tweede. Dan  Groep 9:  Carlos speelde een prima toernooi en kwam uit op een 2e plaats met vijf punten. Axel speelde in groep 13 en is de winnaar geworden van deze groep!  Heel goed gedaan! Caïssa heeft dus drie prijzen in de wacht gesleept (één eerste en twee tweede prijzen) en dat is dus een 50% score.! Dat is natuurlijk heel goed. Dit was dan alweer het laatste toernooi van het seizoen in de reeks van tien Noord-Hollandse Grand Prix. Ik wens iedereen een fijne zomervakantie en tot volgend seizoen!
Robbert van Dijkhuizen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *