Gekraakt

Tragisch maar waar maar de site van Caïssa is het slachtoffer van hackers geweest. We zijn gedeeltelijk weer on-line maar delen moeten nog bijgewerkt worden. Helaas is het virus heel smerig en kan het ook uw locale computer geïnfecteerd hebben.

Het virus wat we gehad hebben is een zogenaamde keylogger. Deze nestelt zich als u een bepaalde pagina bezoekt kennelijk in uw eigen computer – als U een beveiligingslek hebt. Althans dat lijkt er op en schijnt bij mezelf gebeurd te zijn, ondanks alle virusscanners en firewalls. Ik ben misschien eens op een geinfecteerde site geweest en daar besmet. Vervolgens verbinding gelegd met de site van Caïssa en daarop heeft het virus mijn wachtwoord meegelezen, zelf ingelogd op de site en (vrijwel onzichtbaar) extra code aangebracht op de website. Afgelopen dinsdag klaagden enkele clubgenoten erover dat ze meldingen kregen en naar dubieuze sites werden doorgelinkt vanaf de onze. Daarop heb ik contact gezocht met onze hostingprovider en dezen hebben onraad geroken en direct de site uit de lucht gehaald. Als U de site bezocht heeft en dezelfde beveligingslekken hebt als ik kan U ook besmet zijn. Controleer dus vooral ook uw eigen computer op virussen, zeker als uw computer raar doet of traag is!!!

Ik vind het een behoorlijk eng scenario en baal er van, hoewel ik allerlei beveiligingen heb ben ik toch besmet. En anderen zoals U misschien ook. Gelukkig ziet het er naar uit dat ze niet gerommeld hebben met mijn bankrekeningen. Nogmaals, controleer uw computer vooral op virussen.

Zelf heb ik een volledige oude backup teruggelezen van mijn computer en hoop ik weer "clean" te zijn. Met de site heb ik dat ook gedaan. De artikelen zijn nu wel weer OK maar foto’s kunnen nog missen. De standen zal ik binnenkort weer up to date maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *