Eerste begint competitie goed

Vrijdag 8 oktober: ons eerst reist af naar Enkhuizen om de strijd met KTV 1 aan te gaan. In vergelijking met vorig jaar is het team op enkele plekken gewijzigd. De nieuwkomers zijn: Michele Montenegro, Johan Paul Hendriks en Marten Ploeger.

De gekozen opstelling was rechtlijnig: gewoon op volgorde van rating. Dat betekent achtereenvolgens van bord 1 naar 8: Peter Holscher, Fred Avis, Ton Wessels, Erik van Tooren, Wouter Strating, Michele Montenegro, Johan Paul Hendriks, Marten Ploeger.

Onze rating lag gemiddeld hoger dan KTV, waarbij de eerste borden echt aan elkaar gewaagd waren. Betekende dus in ieder geval de opdracht te scoren op de lage borden. En dat lukte!

Marten Ploeger (zwart) was de eerste die de winst bereikte; zijn openingskennis bleek duidelijk sterker dan die van zijn tegenstander. Vervolgens kwam nog een winst binnen van Ton Wessels (wit). Zijn tegenstander had geen goed antwoord op het systeem met de pionnen op c3, d4, e3 en f4.

De volgorde daarna ben ik kwijt geraakt, maar dat Peter als laatste zijn partij beëindigde hebben we vaker gezien. Met nog maar een minuut op de klok voor Peter was zijn remise een duidelijke plusremise, omdat zijn stelling duidelijk beter was. Johan Paul kwam terecht in een dameeindspel met voor beide spelers nog knap wat pionnen op het bord. Ook hier remise. Fred speelde ook een fraaie remise, maar daar kon ik te weining van zien. De remise van Wouter was er een in een draak, maar dit maal had Wouter daarin wit in plaats van zwart. Zelf speelde ik ook een remise (met zwart), ditmaal in een Pirc. De stand bij Michele was eerst gelijk, maar zijn tegenstander beging een onnauwkeurigheid en Michele won de partij.

Al met al een goed begin 5,5 – 2,5 winst, zonder één verliespartij. Hierbij nog een keer de resultaten.

Bord 1 Adri Haakman Peter Holscher (wit) 0,5 – 0,5
Bord 2 Arie Karreman Fred Avis 0,5 – 0,5
Bord 3 Henk Keesman Ton Wessels 0 – 1
Bord 4 Marco Groot Erik van Tooren 0,5 – 0,5
Bord 5 Vasco Metten Wouter Strating 0,5 – 0,5
Bord 6 Peter vd Schee Michele Montenegro 0 – 1
Bord 7 Alex Brouwer Johan Paul Hendriks 0,5 – 0,5
Bord 8 Jeroen van Edeen Marten Ploeger 0 – 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *