Prima start van gemotiveerd team

Na 4 jaar teamcaptain te zijn geweest heeft Erik op verzoek deze taak over genomen. Het leek hem wel een uitdaging om te ervaren wat er al bij komt kijken om het e.e.a. te regelen rond een bondswedstrijd. Met een op 3 plaatsen veranderd team moest er al meteen aangetreden worden tegen het aloude KTV uit Enkhuizen. Met een week uitstel  zou deze westfriese titanenstrijd op 8 oktober worden uitgevochten. Het vooruitzicht dat Carina (mijn favourite hostess/bardame) de gezelligheid in de Nieuwe Doelen zou bevorderen was extra motiverend. Echter op deze avond was ze op vakantie, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Al snel werd duidelijk na zo’n 1 uur spelen dat wij hier zeker met een overwinning weg zouden gaan, want debutant Marten Ploeger en Ton Wessels brachten een prettige 2-0 tussenstand  op de scorelijst en ook op de overige borden zag het er hoopvol uit.

Bij Erik en Wouter waren de stellingen wat dubieus, maar drakenkenner Wouter bleef koel alle gevaren pareren en ook Erik kon zich in veiligheid spelen. De beide remises waren dan ook dik verdiend.

Fred had inmiddels tegen een wat afwachtend spelende routinier Karreman een pionnetje veroverd en sloeg halverwege de partij het remiseaanbod  resoluut af. Ook in mijn partij tegen Adri Haakman resulteerde de koningsaanval in kwaliteitswinst en snelle winst. Echter op de 36e zet ruilde ik op c7 de dames, terwijl een torenschaak op dit zelfde veld binnen 4 zetten mat op damewinst had opgeleverd. Nu duurde het tot de laatste minuut dat ik me met remise tevreden moest zijn ondanks het materiaalvoordeel. Ook bij Fred was de pion meer met ongelijke lopers niet meer dan remise.

Michele Montenegro kreeg het punt in de schoot geworpen toen tegenstander v/d Schee niet voor het eerst in zijn schaakleven in de beslissende fase pardoes een stuk inleverde en het punt.

Ook debutant JP Hendriks boekte een half punt maar was niet tevreden over zijn vertoonde spel.

Na ons slechte seizoen vorig jaar was dit toch wel heel overtuigend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *