Open Hoorns Kampioenschap 2012 van start.

Met deelname van Sjoerd Plukkel, de kampioen van vorig jaar, en Martijn de Roode hebben we twee toppers in groep 1. Het is een beetje jammer, dat een aantal van de beste Caïssa spelers niet in de gelegenheid zijn om hun krachten met hen te meten.

Toch kunnen we spreken van een interessante groep, met deelname van 8 buitenpoorters.
In de eerste ronde, waarbij de bovenste helft wordt ingedeeld tegen de onderste helft, zijn altijd wel enkele verrassingen te noteren. Zo lieten in twee korte partijen Dirk Lont en Nico Koning respectievelijk Marten Ploeger en Holger Bonte achter met een nederlaag. Ook Henk Veerman begon goed met een remise tegen de hoger ingeschaalde Sjoerd Kelder, en Abel Romkes zette zijn goede interne competitiejaar voort met een remise tegen Bas Dudink.

In groep 2 zijn er van de achttien deelnemers ook 7 die niet tot de interne competitie van Caïssa behoren. Hierbij is Erik Steur, die dit jaar bij Volendam voor het eerst in de competitie meedraait, en meteen zijn visitekaartje afgaf door Arend Stapel te verslaan. Ook Joey Bekkink liet zien er wat van te kunnen. Hij liet wedstrijdleider Gerard Groot zonder punten een illusie armer achter.

In groep 3 zijn er dit jaar wat minder mensen van buiten. Slechts drie. Hierbij is de trouwe deelnemer Bert Jan Melchers van schaakclub Purmerend en Bart Velthuis van de Pionier uit Midwoud, die ook al een keer eerder heeft deelgenomen. Wim Possel komt als huisschaker de sfeer proeven en liet meteen zien dat hij niet onderschat mag worden. Dolf Teunisse werd keurig door hem van het bord gezet. Grote verrassingen bleven hier verder achterwege, maar Frits Bouwman leverde een prima prestatie door Gerrit van der Hoff op remise te houden.

We zullen met een totaal van 55 deelnemers wekelijks een goed gevulde zaal hebben met hopelijk een spannend toernooi in alle groepen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *