Marijn Smith jeugdkampioen

De competitie van de jeugd zit er weer op voor dit seizoen. Op de traditionele slotavond met de simultaan die dit jaar werd verzorgd door Abel Romkes werden ook de prijzen uitgereikt van de lente competitie. Kampioen in de hoofdgroep werd Marijn Smith en van de promotiegroep Thierry van Eekelen.

Zoals elk jaar weer was er op de avond van de prijsuitreiking de vertrouwde simultaan. De hoogste stappen, stap 3 t/m 5 kregen een simultaan die gegeven werd door Abel Romkes, de nummer 7 uit de interne competitie. De laagste twee stappen kregen Ton van Dijk tegenover zich als simultaangever. Voor de meeste spelers natuurlijk een leuke uitdaging om tegen een sterke speler te mogen spelen. Een aantal deden het erg goed en behaalde remises of zelfs de winst. Prima!

Vervolgens even na achten nadat iedereen zo’n beetje klaar was met zijn/haar partij gingen we over tot de prijsuitreiking. Als eerste kwam de competitie van stap 1 en 2 aan bod. Dit was een spannende competitie waarin er 2 echt bovenuit staken. Onderling werd het in de eerste partij remise maar in de tweede partij bleek uiteindelijk Thierry van Eekelen(stap 2) de sterkste. Alle ronde heeft hij gespeeld en heeft een bijna perfecte score behaald. Met 10,5 uit 11 is hij dan ook de terechte winnaar. De tweede plaats was vervolgens ook wel vrij duidelijk voor Robin Duson(stap 2) die maar 1 verliespartij had tegen Thierry en de remise natuurlijk. Voor de derde plaats was het nog wel een behoorlijke strijd. Het was steeds stuivertje wisselen om de derde plaats want buiten de overige tweede stappers werd de derde plaats ook enkele ronde bezet door eerste stappers. Uiteindelijk bleken de tweede stappers toch de betere en ondanks dat hij de laatste ronde van zijn broer Pim verloor werd Coen de Vries met een minimale voorsprong derde. Ook was er weer een leuke prijs voor de beste eerste stapper die dan als het ware een aanmoedigingsprijs kreeg. Dit was uiteraard ook een behoorlijke strijd die uiteindelijk werd gewonnen door Martijn Visser(5e overall), net voor Mai en Veerle Sprietsma.

Dan over naar de competitie van stap 3-5. Deze competitie kende dit jaar een sensatie. Vaak is het zo dat de stap 4-ers en stap 5-ers uitmaken wie zich de nieuwe clubkampioen mag noemen. Dit jaar was dat anders want de twee derde stappers Marijn Smith en Dennis Manshanden gingen met elkaar uitvechten wie de nieuwe clubkampioen zou gaan worden. Omdat bij Caïssa de traditie is wanneer een stap 3-er wint want een vierde of vijfde stapper hij/zij een zakje chips krijgt was Rob Bouwman als lesgever van stap 3 de tweede helft van het seizoen behoorlijk wat kwijt aan deze twee talenten want Dennis won 5 keer van een hogere stapper en Marijn zelfs 6 keer. Onderling hadden zij begin van het jaar ‘’as usual’’ remise gespeeld. In de herfstcompetitie hadden ze de twee partijen die ze tegen elkaar speelden ook al in remise beëindigd. Het is dus een beetje traditie, wellicht ook een soort van salonremise? Maar goed, dan verder naar de rangschikking. Marijn behaalde ondanks dat hij één partij minder won dan Dennis toch een eerste plaats met een kleine voorsprong van 0,2 punt op Dennis die pas 2 seizoenen schaakt en dus een knappe prestatie behaalde door nu al meteen tweede te worden. Best of the rest werd Wim Jan Visser(stap 4) die toch lang in het spoor van Dennis en Marijn bleef maar uiteindelijk moest afhaken en derde werd. De eerste stap vijver in het rijtje werd pas vierde en dat was Gerard Dudink. Gerard versloeg wel als enige zowel Dennis als Marijn onderling maar gaf verder te veel punten weg om mee te spelen om het podium want net als Martijn de Wit (die samen met Gerard gedeeld vierde is geworden) had hij ruim één punt minder dan plaats 3. Alleen Dennis en Marijn zijn zeg maar een uitzondering want de rest van de stap 3-ers konden niet meespelen om de ereplaatsen. Zij eindigde onderaan in de ranglijst.

Dan zit het jaar voor de jeugd er bijna op. De competities zijn afgelopen en de prijzen zijn uitgereikt. Nu alleen nog de examens. Degene die zijn proefexamen goed genoeg gemaakt hebben mogen examen doen voor hun stap. Dit zal plaatsvinden op de 1 juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *