Bert Spil komt op jaarvergadering handen te kort

Tijdens de jaarvergadering werd Bert Spil een paar keer door voorzitter Fred Avis naar voren geroepen. Na het in ontvangst nemen van een tweede trofee zei Bert als geintje: ,,Zal ik maar blijven staan?” Dat had hij wel kunnen doen, want hij werd nog tweemaal gehuldigd.

Voor het tweede seizoen op rij werd in de interne competitie met subgroepen gewerkt. Bert Spil was in subgroep B op de eerste plaats geëindigd en werd dinsdagavond bij punt 13 van de jaarvergadering (‘Prijsuitreiking van de interne competitie’) snel genoemd. Uit handen van de voorzitter ontving hij een fraaie beker met het al even fraaie Caïssa-logo.

Een paar minuten later werd bekend gemaakt wie de ratingprijs had gewonnen. Bert had ook de grootste progressie gemaakt en kreeg nu van Fred en niet minder mooie standaard.

Het agendapunt werd afgerond door Co Buysman die als lid van de schoonheidscommissie (verder bestaande uit Arnold van der Wolff en Frank Tieken) de winnaar van de schoonheidsprijs noemde. Voor het drietal was het flink moeilijk een keuze te maken. Ton Wessels had, vooral door en uitstekend eindspel met een sterke koning, Wilko van der Gracht verslagen. Bert Spil speelde tegen de veel sterkere Sjoerd Plukkel een praktisch foutloze en winnende partij en die leverde hem de schoonheidsbeker op. Voor de clubkampioen was het de enige nederlaag.

Tenslotte nog bedankte voorzitter Fred Avis een aantal vrijwilligers met een bos bloemen. Die waren voor Liesbeth Dijkstra, Rob Bouwman, Rinus van de Krol (allen bij de jeugd betrokken), Hans de Vries (intern competitieleider), Johan-Paul Hendriks (website, competitie-adviseur) de medewerkers van De Huesmolen en ….. Bert Spil (clubbladredacteur).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *