Nog een paar nachtjes

Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen eindelijk de stukken weer uit de doos. De eerste dinsdag van september is tradioneel ook de start van de interne competitie. Afgelopen dinsdag was de ALV.

Voor het nieuwe seizoen staan in de interne competitie niet veel veranderingen te wachten. Het voorstel van Wilco om de herwaardering in het Keizer systeem af te schaffen kreeg nauwelijks bijval in de algemene ledenvergadering. Wel werd een voorstel van Peter Holscher aangenomen om de resultaten van de interne competitie voortaan door te geven aan de bond. De resultaten van de interne zullen dus vanaf nu ook merkbaar worden in uw bondsrating!

Ook stemde de meerderheid van de vergadering voor het afschaffen van de Grand-Prix. Dat betekent dat we rond de kerst nog wel vluggeren, maar het rapidschaak en het themaschaak zijn van het programma verdwenen. Mogelijk tot volgend seizoen, want de laatste jaren is het Grand Prix toernooi met enige regelmaat afgeschaft en weer in ere hersteld. Maar nu was de animo voor de Grand Prix betreurenswaardig gering. Het is wel de bedoeling om de andere twee onderdelen van de Gand Prix te organiseren op een zaterdag waarop het eerste thuis speelt. Maar helemaal hetzelfde is dat natuurlijk niet, want de grootste troeven van de club staan dan hun tegenstanders af te drogen en zullen geen tijd voor hakkietakkiegambieten hebben.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *