Caïssa loot DOS in bekertoernooi

In het toernooi om de NHSB-beker heeft Caïssa een thuiswedstrijd tegen DOS geloot. Het streven is om het duel nog voor de jaarwisseling af te werken.

Het Alkmaarse viertal had in de voorronde met 3-1 gewonnen van Degoschalm. Aan het eerste bord bleef Jan Wagenaar (rating 1772) op remise steken tegen oud-Caïssa-lid Wim Stammes. Ook Harry Klinkhamer deelde het punt, terwijl er overwinningen waren voor Harrie Leibbrand en Ronald Kamps.

Caïssa was, net als alle ploegen in de promotie- en eerste klassen van de NHSB, vrij in de voorronde. Die wordt jaarlijks gespeeld om op het voor bekertoernooien werkbare aantal van 32 ploegen te komen.

DOS heeft al een aantal seizoenen geen achttal meer en komt uit in de viertallencompetitie. De laatste keer dat de Alkmaarders het tegen een Caïssa-team opnamen, was op 28 januari 2003. Caïssa 3 won toen met 7-1, in de derde klasse D de enige competitiezege destijds. Twee jaar eerder had DOS met 4½-3½ de uitwedstrijd tegen Caïssa 4 gewonnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *