6e Bischoff Jeugdschaaktoernooi

Het 16e Bischoff jeugdschaaktoernooi is alweer een feit.
Op zaterdag 30 oktober werd dit toernooi gehouden in de Huesmolen georganiseerd door HSV de Eenhoorn.

Dit toernooi maakte ook deel uit van de Noord-Hollandse Grand Prix cyclus en was daarbij GP nummer 2,
eerder was al het GP Santpoort.
9 schakers hadden zich aangemeld en werden verdeeld over 10 groepen van 6 of 7 spelers.
De lage opkomst zal waarschijnlijk door de vakantie komen want de voorgaande jaren waren er zeker meer.
Iedereen had 20 minuten bedenktijd p.p.p.p. en het begon keurig op tijd rond 11 uur.
Van onze club Caissa deden er 7 schakers mee.
Bart Voorn speelde in groep 1, Rens Blom, Robbert van Dijkhuizen en Jeroen Vlaar in groep 2, Martijn de Wit in groep 4,
Marijn Smith in groep 6 en Anne Corien Visser speelde in groep 9.

Bart was als eerste geplaatst en had de lastige taak om zijn 1e plaats van vorig jaar de verdedigen.
Dat lukte hem helaas niet maar hij haalde toch een mooie derde plaats met 5 punten.
Kampioen in deze groep en winnaar van het toernooi werd Sereyo Bekkink met 6,5 punt voor Jonathan de Kleuver met 5,5 punt en
Bart dan met 5 punten.

In groep 2 deden er 3 van Caissa, Rens  behaalde 2 punten.
Hij was een aantal keer door zijn klok gegaan terwijl hij beter stond dus daar had hij pech mee,
Rens werd helaas laatste maar kreeg toch een mooie aanmoedigingsprijs.
Jeroen speelde een goed toernooi en begon fraai met 3 uit 3, daarna had hij nog 1 punt behaald en eindigde 4e met 4 punten.
Ook voor hem de aanmoedigingsprijs.
Robbert werd uiteindelijk derde met 4,5 punt na een spannende strijd want na de zesde ronde lag alles nog open en
bij winst van Jeroen in de laatste ronde was hij zelfs eerste geworden!

Martijn speelde in groep 4, hij had niet echt zijn dag maar behaalde toch mooi 2,5 punt en werd zesde en kreeg zodoende de aanmoedigingsprijs.

Marijn speelde in groep 6 een keurig toernooi en eindigde netjes met 4,5 punt op een derde plaats.

Anne Corien speelde in groep 9 eveneens een goed toernooi en behaalde ook knap 4,5 punt.
Hier was dat helaas net niet genoeg voor een derde plaats en ze werd vierde en behaalde alsnog een mooie prijs: de aanmoedigingsprijs.

Al met al was dit ook een heel gezellig toernooi en goed georganiseerd. Voor Caissa was het ook geslaagd en iedereen ging met een prijs naar huis.
3 derde plaatsen en 4 aanmoedigingsprijzen en weer ratingwinst voor de meeste.

Volgend GP toernooi is op 28 november georganiseerd door SC krommenie, Het Witte Paard en ZSC-Saende en is in Zaandam,