Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (6)

Ooit heeft het derde team van Caïssa het zes seizoenen volgehouden in de tweede klasse. Gaan die tijden herleven?

 

De eerste dinsdagavond van november staat voor Caïssa in het teken van de bondscompetitie. Drie Hoornse achttallen – en hun tegenstanders – zitten achter de tafel. Het eerste en het derde hebben een thuiswedstrijd, het tweede mag op stap naar Koedijk.

Caïssa 3 heeft een leuk beginprogramma. Volgens de ratings van de eerste ronde heeft Magnus/Anna Paulowna de beste ploeg (1850), daarna komen De Waagtoren 5 (1775) en En Passant (1742). En laten die teams nu net de eerste drie opponenten van Caïssa 3 zijn!

Maar cijfers kunnen soms bedriegen. Want De Waagtoren 5 is de bondscompetitie begonnen met drie invallers; net als Caïssa 3 overigens. Nu, op deze dinsdagavond in De Huesmolen, nemen ze het tegen elkaar op en is het ratingverschil van 86 gezakt naar 37 punten. Dat blijkt op het bord uit te komen, want de wedstrijd eindigt in 4-4. Voor het begin had teamleider Arend Stapel al zijn voorgevoel uitgesproken dat we wel eens een punt of misschien meer kunnen pakken. Hij draagt daar met een goede remise zelf voor een deel aan bij.

Het wordt overigens een succesvolle bondsavond voor de club, want het eerste behaalt een grote overwinning (6½-1½) op Opening’64 en Caïssa 2 keert nog net voor middernacht terug van de uitwedstrijd tegen Schaakgroep Koedijk 3. Met lachende gezichten. Bijna alle spelers laten zich even aan de bar zien, natuurlijk om de 5½-2½ triomf te vieren.

In de eerdere uren heeft Rinus van de Krol aangetoond een uitstekende invaller-competitieleider te zijn. Omdat vaste man Hans de Vries in Caïssa 2 speelt, moet een ander de namen van de binnenkomende clubgenoten op het programma van de clubcompetitie aanstrepen. Toevallig heeft zoon Sernin zich wegens andere verplichtingen afgemeld, maar staat hij wel als tegenstander van Kees Overboom vermeld. Het ‘probleem’ is snel opgelost. Rob Kooimans bye wordt doorgekrast en hij mag alsnog achter een bord plaatsnemen.

Ja ja, bij Caïssa zijn we van alle markten thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *