Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (21)

Vraagtekens, vraagtekens, vraagtekens. Menig Caïssa-lid buigt zich niet over een moeilijke stelling, maar over een foto.

 

Het kampioenschap van het eerste achttal is slechts een kwestie van tijd. Vier punten voorsprong (er zijn nog twee ronden te gaan), een vracht aan bordpunten meer. Alleen twee supergrote nederlagen kunnen roet in het eten gooien en dan moet bovendien de concurrentie twee supergrote overwinningen behalen.

Opeens komt de foto te voorschijn. Caïssa is wel vaker kampioen geweest, zo blijkt. Een groot wit spandoek met in zwarte letters ‘Caissa kampioen’, waarbij de ‘i’ in beide woorden ook als een grote ‘1’ mag worden gelezen. Daarvoor de acht die voor de titel hebben gezorgd. Een nog jonge Ton Wessels en Fred Avis, de enige twee die nu deel uitmaken van het aanstaande kampioensteam. Bert Spil met snor, Arnold van der Wolff met pikzwart haar. En Ton van Dijk die het glas champagne het hoogst optilt.

,,Uit welk jaar komt die foto?’’ vraagt een van de clubgenoten. Dat is even raden. De achtergrond laat zien dat de speelzaal in De Huesmolen is, dus waarschijnlijk in de jaren negentig. En dat komt overeen met de jonge gezichten van het achttal.

Toch maar even het archief geraadpleegd. In september 1998 is Caïssa van wijkcentrum Kersenboogerd naar De Huesmolen verhuisd en in het eerste seizoen in de nieuwe omgeving werd het eerste meteen kampioen. Van de tweede klasse B; Caïssa 2 kwam uit in 2A.

Het lijkt een beetje op de huidige competitie. Caïssa eindigde met vier punten voorsprong op Purmerend 3 – en met 40½ bordpunt – op de eerste plaats. Wel werd er een nederlaag geleden, met minimale cijfers in de vierde ronde in en tegen Castricum. De overige zes wedstrijden leverden grote overwinningen op. Het huidige achttal zet alles op alles om daar zven overwinningen van te maken.

 

De foto in kwestie:

kampioen99


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *