Topper eindigt onbeslist

Nog vier ronden te gaan. En de kampioen is nog lang niet bekend. Peter Holscher hield in ronde 28 naaste concurrent Erik van Tooren op remise en behoudt daarmee de beste kansen, maar elke misstap kan fataal zijn. Ronald Ritsema staat derde; hij is niet kansloos voor de titel maar zal de nodige medewerking van de top 2 nodig hebben. De top drie heeft elkaar nu twee keer gehad. Ton Wessels op de vierde plaats heeft een onoverbrugbare achterstand te overbruggen, om op de ledenvergadering in augustus de wisselbeker in ontvangst te mogen nemen.

 

Arend Stapel is met een goed seizoen bezig en dat levert hem de leiding in categorie B op. Gerrit Roos en Ton van Dijk volgen op korte afstand. Deze drie, alle drie goede spelers die in de A groep niet misstaan, maar door een minder seizoen wat teruggevallen, zullen waarschijnlijk uitmaken wie de winnaar van deze categorieprijs wordt.

Jan Schagen is ook aan een erg goed seizoen bezig. In de C groep heeft hij een flink gat met de concurrentie geslagen. In de interne staat hij 17e en eerste concurrent Wout Druif moet met tien plaatsen minder genoegen nemen.

De D groep is traditioneel het domein van de opkomende jeugdspelers, maar dit jaar breekt Willem van der Veen met die traditie. Hij heeft concurrentie van Rob Kooiman, op slechts zeven punten, maar het eerste opkomende jeugdlid, Robbert van Dijkhuizen, staat weliswaar derde in deze groep maar op een eerbiedwaardige puntenachterstand.

Robbert is wel de huizenhoge favoriet voor de ratingprijs. Zijn toename is meer dan 150 punten, en daarmee staat hij meer dan 50 punten voor op Jan Schagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *