Sjoerd Plukkel bijna verrast in derde ronde OHK

In ronde drie van het Open Hoorns werd topfavoriet Sjoerd Plukkel bijna verrast door Holger Bonte. De partij eindigde in remise, maar gezien het spelbeeld mocht Sjoerd daar het meest blij mee zijn. 

Guido van Leen en Marco Groot hielden elkaar in een spannende partij ook in evenwicht, waardoor Marco nu verrassend de ranglijst mede aanvoert. Bij de (sub) top voegden zich ook Tom Balla, die Fred Avis versloeg en Ronald Ritsema, die in zijn partij tegen Jasper Seelemeijer niet echt op moeilijkheden stuitte. Opvallend was het snelle stukverlies van Seréyo Bekkink, die een inspannende week op het NK-jeugd achter de rug had. Hij hield het daarna nog wel een tijd vol tegen Rolf de Brouwer, die na een ziekteperiode toch de verleiding niet kon weerstaan alsnog aan te schuiven.
Ben Zuurveld, die als de kampioen van groep 2 van vorig jaar gebruik maakte van zijn recht op promotie, krijgt het heel moeilijk om een puntje te scoren. Hij werd nu kansloos gelaten door Marten Ploeger.

In groep 2 is Erwin Brouwer de enige zonder puntverlies, maar dat was na de openingsfase en het vroege middenspel van zijn partij tegen Henk Sijm geen verwacht resultaat. Abel Romkes, de laagst gerate speler en naar groep 2 gepromoveerd als kampioen van groep 3 van vorig jaar doet het vooralsnog ook heel goed. Na zijn verrassende winst op Arend Stapel in ronde 1 werd nu Frank Tieken zijn slachtoffer. Dit gebeurde in een eindspel, waarbij remise wel een haalbaar resultaat was voor Frank. Ruud Velthuis vergezet Abel op de ranglijst met 2,5 punt. Dit mag ook een goed resultaat heten. Hij hield nu Erik Romkes op remise.

In groep 3 was Tim Polder na twee ronden de verrassend koploper. Maar nu moest hij zijn meerdere erkennen in Willem Spaan, die hiermee op 2,5 punt kwam. Willem moet Bert-Jan Melchers nog boven zich dulden. Bert-Jan hield zijn 100% score in stand dooe Hans Schouwink kansloos te laten. Robbert van Dijkhuizen, is ook niet verslahgen.  Hij is enthousiast en erop gebrand een goed resultaat te behalen. Dat mag hij nu proberen te doen. Als je bovenin meedraait, wordt de tegenstand tijdens het verloop van het toernooi steeds sterker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *