Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (45)

 Met de stap omhoog van het eerste team naar de promotieklasse van de NHSB hebben de Caïssa-volgers dit seizoen een aantal topdata in hun agenda moeten noteren. Maar er is er één bijgekomen: 10 december.

Op die zaterdag speelt in De Huesmolen het sterkste jeugdteam van de combinatieploeg De Eenhoorn/Caïssa de belangrijke wedstrijd tegen Santpoort 2. Bij minimaal een gelijkspel promoveren onze talenten naar de hoogste jeugdklasse van Nederland. Ik zeg: kom met z’n allen langs om de schaaktoekomst van Hoorn te supporteren.

 

Robbert van Dijkhuizen heeft enkele uitstekende verslagen over de jeugdploeg op de website gezet. Afgelopen zaterdag had Robbert een dubbelrol, daar hij zelf moest spelen. En deel uitmaakte van wellicht een historisch kwartet, want ook zijn teamgenoten in Velserbroek (Bart Voorn, Marten Ploeger en Abel Romkes) zijn lid van Caïssa. Deze dag geen inbreng van De Eenhoorn.

Velserbroek? Jazeker, want hoe hoger het niveau, des te langer de reisafstand. De Eenhoorn/Caïssa is al in Leiderdorp geweest en in Voorschoten en op 5 november werd Velserbroek ingevuld op de tomtom. De jonge Caïssanen maakten er in sport- en uitgaanscentrum Het Polderhuis een succesvolle dag van, want de twee wedstrijden leverden twee overwinningen en een bordpuntenscore van 7½ op; op een maximum van acht.

In voorgaande duels hebben Jort Faber, Seréyo en Joey Bekkink en Kevin Smit hun steen bijgedragen aan de fraaie reeks van vijf wedstrijdzeges. Het zal duidelijk zijn: we hebben in Hoorn een mooie schaaklichting. Hulde daarom aan alle jeugdtrainers die met hun begeleiding en inbreng de basis hebben gelegd.

Deze dinsdagavond heeft Robbert een verrassing voor me in petto: het notatieformulier van Bart Voorn-Jan-Pieter de Vries. De witspeler wint en brengt de eindstand van De Eenhoorn/Caïssa’s duel tegen DSC Delft op 4-0. Ik heb de partij nagespeeld en opvallend zijn enkele bizarre zetten van zwart. Dat kost hem zijn dame en omdat Bart – onlangs ook nog meegedaan in de NHSB-ploeg op het Hutton-toernooi – het hoofd koel houdt komt de winst geen moment in gevaar. Zijn vijfde alweer in de jeugdcompetitie en nog steeds een score van honderd procent.

Wij van Caïssa komen op 10 december dus allemaal naar De Huesmolen. Dan is de koek nog niet op. In de tweede helft van januari is het Tata Steel Chess Tournament en op de deelnemerslijsten staan Dimitri Reinderman (grootmeestergroep B) en Etienne Goudriaan (grootmeestergroep C). Ook twee schakers die hun jeugdopleiding hebben genoten bij Caïssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *