Na regen komt zonneschijn voor Caïssa 5

Een pijnlijk verlies in de eerste ronde (met 6-2 van KTV 3) heeft Caïssa 5 in de tweede ronde ruimschoots goedgemaakt. De thuiswedstrijd tegen Magnus/Anna Paulowna 3 werd met 7-1 gewonnen. Een groter contrast bestaat bijna niet.

 

 

Caïssa 5 ging op volle kracht van start met een snelle overwinning van Kees Overboom. Op het laatste bord zag zijn tegenstander mat over het hoofd. Jan Smink had hetzelfde. Hij deed er iets langer over, maar nadat zijn opponent eveneens mat miste, was het uit. Op de overige borden zag het er op dat moment positief uit. Willem van der Veen kwam goed te staan en maakte het prima af. Hans Schouwink keek lange tijd tegen een gelijkwaardige stelling aan. Na een fout van Johan Haantjes won hij de kwaliteit en de partij.

 

Toen stond er dus een 4-0 voorsprong op papier, terwijl bovendien Gerrit van der Hoff voor de winst kon tekenen. De teamleider veroverde een stuk en sloot de strijd af met een mooie matzet, waardoor de wedstrijdzege een feit was.

 

Frans Bouwman, terug uit Zuid-Afrika, begon goed en kon een stuk van Ronald Komen winnen. Dat deed hij niet, waarna beide spelers remise overeen kwamen. Jan Haijer deed hetzelfde. Na afwikkelen verscheen er een gelijk toreneindspel op het bord en werd met remise afgesloten. Robbert van Dijkhuizen speelde toen nog. Hij won snel een stuk na een blunder en wikkelde af naar een gewonnen eindspel, waarmee hij de eindstand op 7-1 bepaalde.

 

 

Deze mooie overwinning laat het niveauverschil in de vierde klasse A goed zien. Hopelijk kan Caïssa 5 deze lijn doortrekken. Op 12 december staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Degoschalm op het programma.

 

Caïssa 5-Magnus/Anna Paulowna 3 7-1:
Jan Haijer (1564) – Cor Dietvors(1457)………………………………………..½-½
Willem van der Veen (1458) – Paul Scholder(xxxx)……………………….1-0
Hans Schouwink(1452) – Johan Haantjes(1321)…………………………..1-0
Jan Smink(1416) – Lambert Loer(1326)………………………………………..1-0
Robbert van Dijkhuizen (1227) – Bert Goedegebuure(1116)……………1-0
Frans Bouwman (1342) – Ronald Komen(1172)…………………………….½-½
Gerrit van der Hoff(1410) – Lucas Bos(1118)……………………………….1-0
Kees Overboom(1228) – Arno van der Heijde(857)………………………..1-0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *