Combinatie AB team kampioen!

Het jeugd combinatie AB team De Eenhoorn/Caissa is erin geslaagd om het kampioenschap in de promotieklasse A Noord-West binnen te halen en daarmee promotie naar het hoogste niveau af te dwingen: De meesterklasse A. In de gezamenlijke laatste ronden in de Husemolen werd het beslist waarin de zesde ronde tegen Santpoort gespeeld werd. De laatste ronde hadden we een bye.

 

“Bij een gelijkspel zijn we kampioen”. Met deze gedachte gingen Sereyo Bekkink, Kevin Smit, Bart Voorn en Marten Ploeger de voor het combinatie team laatste ronde tegen de directe concurrent Santpoort in.  Marten zette het team al snel op voorsprong waarna Kevin niet verder kwam dan een remise en kansen op winst had gemist. Hierdoor hadden we nog een halfje nodig, na wat aarzelen gebeurde dat ook.Sereyo maakte het voordeel wat hij had keurig af en even later won Bart ook zijn partij en bepaalde hij zo de eindstand op een overtuigende 3½- ½ .

Door deze overwinning kunnen we wel stellen dat we met afstand de beste waren in deze klasse en dat we de favorietenrol op grootse wijze hebben waargemaakt, met 12 matchpunten uit 6 wedstrijden hebben we geen steekje laten vallen en dat vertaalt zich ook uit in de bordpunten. Van de in totaal 24 bordpunten hebben we er maar liefst 21 behaald. Ook is wel een leuk gegeven dat Bart topscorer is geworden met 6 uit 6, een puike prestatie!

Niet alleen bovenstaande maar ook Jort  Faber, Joey Bekkink, Abel Romkes en Robbert van Dijkhuizen hebben een steentje bijgedragen aan dit prachtige succes en dat allemaal onder leiding van teamleider Roy Bekkink. Er stonden zodoende in totaal 9 bekers(1 voor de club) klaar voor alle spelers die dus een of meerdere keren hebben meegespeeld in dit succesvolle team.

Volgende seizoen is het combinatie AB team dus terug te vinden in de Meesterklasse waarin we 8 ronden verspreid over 4 dagen spelen, alle wedstrijden worden gezamenlijk in Amersfoort gespeeld. Volgend jaar zijn er een aantal spelers niet meer speelgerechtigd(te oud), maar alsnog kunnen we een sterk team vormen. Het niveau zal erg hoog zijn maar we zijn gemotiveerd om er wat moois van te maken en de ervaring telt ook mee!

Op de site van de Eenhoorn heeft de familie Bekkink een filmpje geplaatst wat zij gemaakt hebben over deze succesvolle dag: hier een link naar het filmpje:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=M0zDr7VgCvk (de link even kopiëren en plakken)

En dan ook nog even een linkje naar de gedetailleerde uitslagen en stand voor de liefhebber:

http://www.schaakbond.nl/live/JCC/uitslagen/A-Promo%20NW/R7.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *