Als het dinsdag is, moet dit De Huesmolen zijn (57)

Nog zo’n twee maanden en dan zit de clubcompetitie er al weer op. Wie er kampioen wordt? Geen idee. 

We hebben dit seizoen een supertrio. Peter Holscher, Ronald Ritsema en Erik van Tooren wisselen regelmatig van plaats, maar dat gebeurt steeds in de top drie. Na drie ronden voerde Ton van Dijk het klassement aan, de overige 21 koplopers waren Ronald (twaalf keer), Peter (vijf keer) en Erik (vier keer). Het verschil tussen de eerste en derde plaats is tweehonderd punten; de spanning zit er nog goed in. Voorspellen dat de Elfstedentocht niet doorgaat is gemakkelijker dan voorspellen wie van de drie aan het einde van de rit bovenaan staat.

We hebben dinsdag de 22e ronde gespeeld en één clubgenoot ontbrak geen avond: Anton Hommes. Vijf man zaten een partij minder dan Anton aan tafel: Joop Mus, Marten Ploeger, Dolf Teunisse, Hans de Vries en Ben Zuurveld. Een flink aantal is negentien of twintig keer gekomen. Caïssa heeft, zonder te twitteren, veel volgers.

Tussen alle persoonlijke scores valt die van Roel Ridderikhoff op. In zijn negen zwartpartijen behaalde hij liefst zeven punten; dankzij zes overwinningen en twee remises. Alleen Jan Schagen slaagde erin om met wit Roel te verslaan. Onze secretaris is overigens ook bezig met een aardig rijtje. Zijn laatste zes partijen leverden louter remises op.

Door Frank Tieken ben ik me de afgelopen dagen gaan verdiepen in de interne ranglijst. Frank speelde dinsdagavond op het bord naast me en zo had ik een eretribuneplaats om te zien hoe hij van Jan Kuin verloor. Dat stond overigens in de sterren geschreven. Frank beroerde de witte stukken en zijn persoonlijke seizoenlijst laat zien dat al zijn – elf – partijen in 0-1 zijn geëindigd. Hij heeft met zwart vijfmaal gewonnen en dolf met wit zes keer het onderspit.

Elf is het narrengetal en met carnaval in aantocht denk ik dat komende dinsdag de ban wordt gebroken. Geen 0-1 dus. En Frank heeft zwart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *